Wet- en regelgeving

HKZHKZlogo

Een van de mogelijkheden om te beoordelen of een zorginstelling voldoet aan de landelijke kwaliteitsnormen is door de organisatie te toetsen aan de HKZ-normering. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector, een landelijk erkende organisatie die kwaliteitsnormen voor zorginstellingen opstelt.
Dit keurmerk, te vergelijken met het internationaal bekende ISO-certificaat, biedt een basisgarantie voor kwaliteit. De normen van het HKZ-keurmerk voldoen aan de internationale standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen, de ISO 9001:2010. Een goedgekeurde organisatie krijgt een certificaat voor drie jaar en wordt elk jaar getoetst.
Wij zijn op dit moment druk bezig met het behalen van dit keurmerk.

Inspectie VWS
De Inspectie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport legt regelmatig bezoeken af bij instellingen als een thuiszorginstelling. Het doel van het inspectiebezoek is nader kennismaken met de organisatie en nagaan of voldaan wordt aan de randvoorwaarden voor veilige en verantwoorde zorg.
Zo zijn wij op 6 oktober 2016 bezocht door de Inspectie, het resultaat leest u binnenkort op onze website. Wij zullen een link plaatsen naar de website van de Inspectie waar de publicatie te lezen is, zodra deze is gepubliceerd.

 

 

footer-icons1

Huishoudelijke verzorging

Kunt u door ziekte, ongeval of ouderdom niet meer (geheel) zelfstandig het huishouden doen...
footer-pv

Persoonlijke verzorging

Ziekte, handicap of ouderdom kunnen beperkingen geven. Toch willen mensen vaak zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving blijven.
footer-icons3

Verpleging

Ziekte, handicap of ouderdom kunnen beperkingen geven. Toch willen mensen vaak zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving ..
footer-icons2

Begeleiding

Soms kunt u plotseling in een fase terecht komen dat u de regie kwijt bent op een aantal essentiele zaken in het leven...